Herinrichting Westeremden

Westeremden – Westeremden na de winter is er gestart met de uitvoering van de tweede fase van herinrichting van de kern van Westeremden. 

 Afgelopen week is er begin gemaakt aan de Molenweg met het verwijderen van het asfalt. De Molenweg is afgesloten voor alle verkeer, die zal omgeleid worden via Loppersum naar de Eemshavenweg. Dit plan is te vinden op www.loppersum.nl/herinrichtingdorpen. Eén van de uitgangspunten voor de herinrichting is een duurzaam veilig 30 kilometer regime. Gekozen is voor het gebruik van gebakken materiaal op de wierdewegen. Bij de doorgaande wegen wordt de rijbaan uitgevoerd in asfalt. Een groot deel van de woningen in het gebied van de herinrichting valt onder beschermd dorpsgezicht of is rijksmonument. Tijdens de uitvoering van de herinrichting is actuele informatie te vinden op www.loppersum.nl


Voor meer foto,s zie fotomap boven in het menubalk.