Sinterklaasfeest 2013

Westeremden – Sinterklaas feest.
Vandaag heeft Sinterklaas en z,n Pieten een bezoek gebracht aan onze dorp. Op de hoek van de Huizingeweg/Pastorieweg verwelkomden de kinderen de Sint en de Pieten met veel gejuich, daarbij deden de pieten diverse kunstjes. De Sint ging dit jaar lopend door het dorp op zoek naar z, n staf die door een dorpsbewoner gestolen zou zijn. Net als vorige jaar hielpen de kinderen de Sint en de Pieten met het zoeken naar diverse cadeautjes die ook zijn verdwenen. De tocht eindigde bij het Dorpshuis waar de Sint en de kinderen de dief hebben opgepakt, daarbij is ook de staf weer te recht gekomen.de politie wilde de jongeman in de gevangenis zetten, maar de Sint had een andere idee voor de jongeman . Hierna ging de Sint naar het Dorpshuis waar hij alle tijd had om de kinderwensjes aan te horen en dat was nog al wat, ook werd er gezongen door de kinderen voor Sint. Na een uur van aanwezigheid vertrokken de Sint en de Pieten weer met veel gejuich en geroep dag Sinterklaasje en zwarte Piet.

Onderaan de foto,s is een samenvatting te zien op film.