Vreemde geluiden .

Westeremden – Het zal je maar gebeuren, wil je iets uit de kelderhalen hoor je plots een vreemd geluid, dat over kwam een bewoner aan het Dorpsweg
 Het zal je maar gebeuren, wil je iets uit de kelder halen hoor je plots een vreemd geluid, dat over kwam een bewoner aan het Dorpsweg. Gewapend met een muggenklapper ging hij de kelder in daar zag hij dat een pakje beschuit was aangevreten, ook een blok kaas moest er aan geloven . De diefjes waren niet te vinden, daarom besloot de bewoner maar twee vallen te plaatsen,Na twee dagen hebben gewacht hoorden ze s,nachts een vreemd geluid uit de kelder komen. De volgende dag werd er polshoogte genomen en zag hij dat Eén van de diefjes gevangen zat in een klem. Toch maar een tweede valletje gezet,want waar Eén is kunnen ook twee zijn en dat gebeurde twee dagen later. Zo zie maar, na inspectie bleek dat de diefjes langs een openstaande kelderraam naar binnen zijn geslopen. Opa….Muis.

Dit is een beetje een vreemde naam voor een Opa, als je door een paar van je kleinkinderen zo wordt aangesproken en daarom zal ik de rest van het verhaal ook maar vertellen, dan wordt het een beetje duidelijker…… Eén van m, n hobby’s is, en ik heb er nog al wat: Iets maken, zonder te weten wat het eigenlijk wordt. Zo ging het ook met het volgende. Er lag in de garage een stuk plexiglas en daar kan men van alles en nog wat van maken!!! Met een brander er bij, is het door verhitting vrij makkelijk te buigen. Op een zeker moment was het een bakjes die aan drie zijden open was, ja wat moet je daar nu mee? Toen kreeg ik het idee, om er een muizenval van te maken, die wel vriendelijk voor de muizen moest zijn, omdat ik wilde testen, hoe pienter een muis zou wezen! Als het valletje een klap zou geven, dat de muis dood was, dat was de bedoeling niet!!

******************************************************************************************
Die ene kant, die open was, daar maakte ik een luikje voor, die draaibaar was en een eindje open stond, met verder in het bakje een houtje, als de muis er tegenaan kwam, zou het luikje dichtgaan en …ik had de muis!! Om de muis zo gek te krijgen,dat hui of zij in het bakje ging, heb ik er een lekker stuk 40+kaas ingedaan en toen maar afwachten………….. Na vrij lang wachten, de val stond in de garage, werd mijn wachten beloond, er zat een muis in!! Het klepje was dicht en de muis was voor mij!! Dacht ik. Toen ik bij het valletje kwam, ging de muis rap door het deurtje naar buiten en was ik aan de zet!! Aan het deurtje werd een veertje gemaakt, die zou volgens mij de muis wel binnenhouden, maar je kan geloven of niet, Toen het muisje me opmerkte, ging het met de rug er tegenaan en ontsnapte . .**************************************************************************************
Dit gebeurde een paar keer en we waren zo aan elkaar gewend, als ik er aan kwam.de muis rustig het kaas op at en er dan vandoor ging!!! Op de duur dacht ik, het is mooi geweest en toen heb ik er een magneetje aan gemaakt, als het dichtklapt, is het niet meer te openen!! Dit doe je paar keer.de muis laten lopen en dan is de lol er af….. In die tussentijd kwamen de kleinkinderen uit het Westland en die keken stomverbaasd, dat opa zo maar een muisje in een bakje had die rustig het kaas op at!!

******************************************
Later noemden ze me eens Opa Muis.