Ophef ontstaan over kleur straatklinkers


Westeremden – In Westeremden is ophef ontstaan over de kleur van de straatklinkers die vanwege de herstructurering van het dorp worden gelegd. De gemeente Loppersum heeft in samenspraak met een aantal inwoners gekozen voor een gele klinker. Dorpsbewoner de Winter is daar allesbehalve blij mee. Hij is samen met enkele anderen een handtekeningenactie begonnen. Een stukje Dorpsweg in Westeremden waar de beoogde stenen al liggen, vinden de tegenstanders van ‘geel’ ook niet passen. Over twee weken worden de handtekeningen aan de gemeente aangeboden om het bestuur te overtuigen van de betere kleur.

De gemeente Loppersum heeft laten weten niet meer af te wijken van de al gemaakte keuze voor geel. De werkzaamheden gaan waarschijnlijk na de bouwvak van start.