Boekenwinkeltje ,,Schuurpapier,,

Westeremden heeft er een winkeltje bij. In de schuur van Pastorieweg 20 is zaterdag 1 juni boekwinkeltje Schuurpapier opengegaan. De schuur van Roelf Reinders en Anoesjka Hilbrands staat van onder tot boven vol met gebruikte boeken.

Westeremden – Boekwinkeltje geopend op Pastorieweg

De opening werd verricht door Anoesjka’s vader Wim Hilbrands. Hij heeft de schuur tot boekenwinkeltje verbouwd. De officiële opening volgde op de onthulling van een ‘wijsvinger’ aan de bekende richtingwijzer bij het kerkenpaadje bovenop de wierde. De ‘wijsvinger’ was een cadeau van buurman Jan Olthof die de richtingwijzer met de rode letters heeft gemaakt.

Schenkingen Bij de opening waren onder anderen straatgenoten aanwezig en dorpsgenoten die Roelf boeken hebben geschonken. “De schenkingen uit het dorp hebben een heel divers aanbod van gelezen boeken opgeleverd”, zegt Roelf. “Ik ben daar zeer blij mee.” Het aanbod bestaat voor een groot deel uit Nederlandse en vertaalde, buitenlandse literatuur en thrillers en detectives. Maar er staan ook boeken over religie, kunst, geschiedenis, het Oranjehuis en Groningen op de plank.

Yogastudio Schuurpapier is in de lente en zomer op vrijdag en zaterdag ‘gegarandeerd onregelmatig’ open, zegt Roelf. “Het gaat om kleine prijsjes. Het idee is dat de mensen die binnenlopen, altijd wel met een boek naar buiten lopen. Om de prijs hoef je het niet te laten. Met nog geen twee euro kun je al een heel aardig boek scoren.” Het winkeltje vormt een toegang tot de yogastudio van Anoesjka.300301

d