wielerclub Westeremden

Westeremden-Na weken van voorbereiden was het afgelopen zondag dan eindelijk zover, de “fietsclub Westeremden” kon hun nieuwe fietsshirts met opdruk presenteren (zie foto van Koos Meijer). De groep kan zich nu bij wielerevenementen van de goeie kant laten zien. Het is een prachtig gezicht als je als groep er uniform uitziet. We zijn niet gesponsord en maken alleen reclame voor het prachtige dorp Westeremden. De fietsclub is ongeveer voor 20 jaar terug ontstaan door de heren Piet Kolkena en Roelof Schriemer. Al snel werd de groep uitgebreid met de heren Wim Vos, Bé van der Laan en Hens ten Tije.

Deze groep heeft jaren de wegen in binnen en buitenland bereden met als jaarlijks hoogtepunt Luik Bastenaken Luik. De kleding van deze groep werd toen der tijd gesponsord door Mans Engel. Nadat de groep steeds groter werd is na jaren besloten zelf shirts te laten drukken met alleen reclame voor Westeremden er op. Na ongeveer 7 jaar hebben we ons dus nu in 2009 weer in het nieuw laten steken. De groep bestaan nu uit 10 personen komend uit Westeremden, Leermens, Loppersum en Oosterwijtwerd. We vertrekken iedere zondagochtend bij redelijk weer om 9.00 uur vanaf de kruising Bredeweg/Kleineweg en maken dan een tocht van tussen de 80 en 100 km en zijn om ongeveer 13.00 uur terug. Hebben dan onderweg natuurlijk de traditionele koffie met appelgebak en slagroom wel genuttigd. Verder worden er allerhande georganiseerde toertochten gereden zoals bv “De Noorder Rondrit”. Zijn er mensen die dit lezen en denken, dat is ook wel wat voor mij, aarzel dan niet en rij eens mee, je zult er geen spijt van krijgen. Groeten, Be2134567