Revue 50 jaar Orando


Westeremden- Vrijdagavond vond in het dorpshuis voor een volle zaal revue 50 jaar Orando plaats. Het hele gebeuren werd met een vrolijke noot omgeven door tekst en liedjes van schrijfster Mieke Bartels, zo ook de twee dames die een puzzel tocht lopen door het dorp, dat werd weergegeven via een film en op het eind de zaal binnen komen wat tot komische situaties leidde. Zo werden er ook sketches gedaan die in het boek van 50 jaar word weergegeven.

Zoals het aanleggen van de speeltuin waar nu de basisschool staat .dat werd aangelegd door buitenlandse studenten. De gemeenteopzichter Oosterveld had toen de leiding, maar had een beetje moeite met het communiceren van die jongelui, dat werd op een leuke manier weergegeven door joop Smit. Ook kwam Floralia dame Ria van de ploeg aan het woord om te vertellen hoe het toen was en nu is verdwenen. Ook trad er een goochelaar op deze avond en ik moet zeggen het was heel knap wat deze man liet zien. Ook de markante boer Ot achterhof werd heel knap uitgebeeld door Bè van de Laan die bezoek krijgt op z, n boerderij door een zekere Jan v.d. berg. Hij vertelde dat hij een geit had gekocht en niet wist hoe hij die moest melken en dat achterhof hem misschien wel wilde vertellen hoe dat moest, daarvoor had jan een boekje bij zich om alles op te schrijven hoe het gedaan moest worden. Dat Ot echt op de knieën ging zitten!! Dat was te voorspellen, het is een man die graag bereid is om te vertellen hoe het zit. Kiek!! Zegt hij dan. Natuurlijk stond de hele zaal op z, n kop van het lachen om te zien hoe deze twee heren bezig waren. Daarna had de Voorzitter van Orando het laatste woord en bedankte het publiek voor de aanwezigheid. U kunt aan de rechterkant van het menu drie filmpjes zien van deze avond.