Weekendcafe-Viskenij

…………………………………………………………………………………………………….

Viskenij

 We zijn natuurlijk nog niet zat van alle feestjes dus plannen we nog even door.
Zaterdag 15 December Back to the 90’s met Dj Jappa
Woensdag 26 December Top 2000
Maandag 31 December tussen 16.00 en 23.00 ouderjaarsborrel met muzikale omlijsting van Dj Nold. De keuken is dan ook geopend.
……………………………………………………………………………………………………………………….…..
                                   Uw Gastdame: Sebina Heun

Viskenij Westeremden, Sebina Heun

Sebina Heun ken ik vanuit de tijd dat ze bij gezondheidscentrum Het Hogeland en Zalencentrum Vita Nova in Middelstum werkte. In Vita leerde ze de fijne horecakneepjes van Mark Willem Evenhuis en daar heeft ze nu veel profijt van. Sinds die tijd is er wel het een en ander veranderd. Sebina woont inmiddels in Westeremden waar ze sinds eind mei 2017 ontmoetingsplek Viskenij runt. Eerst met zijn tweeën maar sinds een half jaar alleen.

Viskenij is eigenlijk een ontmoetingsplek, bruin café, jeugdsoos en cafetaria in een. In het weekend kan de jeugd zich in jeugdsoos Youngones de Viskenij uitleven. Op vrijdagavond vindt de biljartclub er hun weg. Aan de bar kan door jong en oud een natje en een drankje worden genuttigd bij Sebina die ook nog twee parttime medewerkers in dienst heeft en daarna gelukkig volop gebruik kan maken van vrijwilligers. Want Westeremden is blij dat zich na de familie Visser weer een nieuwe beheerder heeft aangediend. Net zoals Sebina blij is door de wijze waarop ze in het dorp is opgenomen. Ze ervaart nu van binnenuit dat Westeremden een gezellig en actief dorp is waarin veel wordt georganiseerd.

En Viskenij is daarbij vaak het begin- en eindpunt van veel activiteiten. Het organiseren zit Sebina gelukkig in het bloed dus regelt of helpt ze mee met de activiteiten die in en rond Viskenij plaatsvinden. Denk hierbij aan het volleybal- en darttoernooi, de Tropical en Fashion Day, de spooktocht en het Jan Spijk voetbaltoernooi dat dit weekend weer losbarst. Daarbij is Viskenij een ideale plek om een bruiloft of (verjaardags)feest te vieren.

Op de zaterdag is Sebina in het cafetariagedeelte van Viskenij te vinden die van 17.00 – 21.00 uur geopend is. Naast de verkoop van lekkere snacks gaat ze zich vanaf het nieuwe seizoen nog meer richten op de verkoop van allerlei plates. Naast de karbonade- en schnitzelplates en de kapsalon kunt u zich dan ook te goed doen aan bijvoorbeeld bami- en nasiplates. Ophalen is daarbij geen probleem.

Sebina is een bezige bij. Want naast de pacht van Viskenij is ze moeder en huisvrouw en werkt ze ook nog eens als doktersassistente bij de doktersdienst in Groningen. Daarnaast is ze als doktersassistente in te huren bij ziekte of zwangerschap.

Maar uiteindelijk draait dit verhaal natuurlijk allemaal om Viskenij. Nieuwsgierig geworden naar deze gezellige plek in Westeremden? Viskenij is op vrijdag van 20.00-00.30 uur en op zaterdag van 17.00 tot 00.30 uur geopend! Sebina is te bereiken via 06-29833737.

……………………………………………………………………………………………………

              ………………………………………………………………………………………………….


     Bar en zaal The YoungOnes

……………………………………………………………………………………………..

Het oude gebouw tijdens sloopwerk.