Ommetje “Rondom Garrelsweer”

Westeremden-Op zaterdag 20 oktober werd er een ommetje rondom Garrelsweer gelopen door ongeveer 15 enthousiaste wandelaars. De 5 kilometer lange wandeltocht rondom Garrelsweer is gelopen onder ideale wandelomstandigheden: lekker wandelweer en een goed humeur bij de wandelaars.Tijdens de wandeling werden verschillende wetenswaardigheden vermeld door onze gids van de middag: Marja Elema. De wandelroute liet prachtige dorps- en vergezichten zien langs het Damsterdiep, door de weidse velden en langs eeuwenoude wierden met hun statige boerderijen. Langs de oude weg naar Groningen (Stadsweg), de oude Nederlands Hervormde kerk naar de Trekweg waarover ooit de schepen door het Damsterdiep werden getrokken. Ten noorden van de oude en nieuwe Rijksweg is het volop genieten van het weidse en vaak kleurrijke open veld. De route ging over schelpenpaadjes en maaipaden langs de wierden Merum en Enzelens.
Na de wandeling kwamen de wandelaars om 16.00 uur weer terug in Ons Dorpshuis in Westeremden. Alie en Roel Olivier verzorgde de wandelaars voor pompoensoep met salade en stokbrood die reeds klaarstond.