Wat Aans op de Netwerkschool.

Westeremden De leerlingen van de Netwerkschool Loppersum (Abt Emo, Westeremden; Wilgenstee, Zeerijp; De Zandplaat, zijn vrijdag in ‘t Zandt getrakteerd op een optreden van het Groninger rap duo Wat Aans.Teun van de Heuvel en Rick Baptist brachten hun grootste hits ten gehore en leerden de leerlingen daarmee veel nieuwe woorden in het Gronings. De leerlingen werden door hen meegenomen in de kunst van het rappen en leerden zelf een deel van de teksten. Ze kregen ook de kans om met het duo samen te zingen, te dansen en op de foto te gaan. De ochtend was een groot succes voor de leerlingen en zij kregen ook nog eens de primeur te horen van de volgende single van Wat Aans. Tijdens de Meertmoand, Dialectmoand besteden de scholen van de Netwerkschool Loppersum uitgebreid aandacht aan de Groninger taal en cultuur door in het Gronings voor te lezen, te zingen, voorstellingen te boeken en bijvoorbeeld mee te doen aan de Grunneger Veurleescup.