Hulst start verkoop van windturbines.

Westeremden- Hulst Innovatie is begin januari gestart met verkoop van Braun wind turbines.
Het bedrijf in Westeremden is al tientalen jaren succesvol met producten als Houtgestookte kachels, kabbellegap-paratuur voor de off-shore industrie en de 3C carrousel melkstal. De Braun Antaris is onlangs toegevoegd aan het assortiment. Wie ruimte heeft om een windturbine te plaatsen, heeft nu kans om duurzaam in eigen energiebehoefte te voorzien. De molen is ideaal in combinatie met zonnepanelen. ‘s Zomers zon en winters wind. Om optimaal gebruik van het dubbel-effect te kunnen maken heeft Hulst Innovatie de keuze voor de Braun windturbine gemaakt: een Duitse kwaliteits- product met vele vermogen. Braun maakt Antari wind turbines met een mast vanaf 15 meter hoogte. Het bijzondere aan de Braun-molens zij de wieken. Deze zijn van glasvezel gemaakt en extra aerodynamisch. Er draaien in Duitsland al enkele honderden molens. De Artaris is verkrijgbaar van 2,5 kw tot 10 kw. De wind turbines kenmerkt zich door degelijkheid, vraagt weinig onderhoud en is bedrijfszeker. De eerste Braun windturbine in Nederland wordt geplaatst naast het bedrijf van Hulst Innovatie. De zonnepalen op het dak van de productie hal in Westeremden leveren de laatste jaren zo,n 16.000 kwh. Hulst verwacht met deze duurzame aanpak van zon en wind in ongeveer driekwart van het energiebehoefte te kunnen voorzien. De tweede molen bij mechanisatiebedrijf TGS in het Friese Greonterp. Tekst:Eemsbode