A.Helmantel stoomt Argos Team klaar voor Tour de France

500

 501

Westeremden – Adriaan Helmantel wordt trainer bij Argos Shimano; verrassende aanstelling voor geboren Westeremder

Oud-wielrenner Adriaan Helmantel wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer van de profwielerploeg Argos-Shimano. De 31-jarige in Westeremden geboren Helmantel wordt met ingang van 1 november de opvolger van Merijn Zeeman, die naar de Rabobank wielerploeg vertrekt. Helmantel was de afgelopen tijd werkzaam voor de KNWU als talentcoach. Daarnaast begeleidt hij individuele sporters, zoals bijvoorbeeld wielrenster Kirsten Wild. Verder was Helmantel de afgelopen jaren actief als ploegleider bij het marathonschaatsen. Ook was de Groninger bij de KNWU betrokken bij het onderdeel aangepast wielrennen. Helmantel was een aantal jaren semiprofessioneel bezig als wielrenner, waarna hij zijn loopbaan in 2010 afsloot bij de Noordelijke Wielervereniging Groningen. Ook daar hield Helmantel zich al bezig met het trainen van nieuwelingen en junioren. De oud-renner heeft bewegingswetenschappen gestudeerd en heeft zich dus de afgelopen jaren al nadrukkelijk op coaching gericht. De stap naar Argos Shimano is verrassend, maar gezien zijn trainersloopbaan tot nu toe niet onlogisch.