Wandelfestival Tocht om de Noord 29 Sept.

Westeremden-Het wandelfestival Tocht om de Noord brengt het ontstaan en de ontwikkelingen van de bijzondere Groningse kunstkring De Ploeg op 29 en 30 september 2018 op een bijzondere wijze uitgebreid onder de aandacht.

De wandelaar maakt een ontdekkingstocht door Groningen, waarbij hij geleid wordt door (letterlijke en figuurlijke) vergezichten van De Ploeg.
Route: schilderachtige routes
Starttijden: 6.00 – 11.00 uur
De eerste dag (zaterdag) wordt gestart in Warffum (40 km) en in Loppersum (25km), de finish is in Winsum. De tweede dag (zondag) wordt gestart in Haren (40km) en in Groningen (19km), de finish is in Winsum. (de definitieve route wordt in augustus bekend gemaakt).

Ook dit jaar word Westeremden in de route opgenomen. De route en de start is om: 6.00 – 11.00 uur is vanaf Loppersum; via schelpenpad naar het haventerrein in Westeremden daarna via, oversteek Molenweg,via het maaipad en brug over het oude Maar door de tuin, met koffie en thee, via schuur Ólde Regthoes naar de Pastorieweg, via Julianasingel, Melkvaaller,Viskenijpad, naar Kosterijweg richting Boazkerk. Door de Boazkerk, waar het orgel speelt, weer naar Kosterijweg en de Dorpsweg. Een klein ommetje over de Abt-Emopad via het beeld koe met kind over parkeerplaats, Wierdeweg het ijsbaanterrein op. Hier schenkt de stichting de wierde ook koffie en thee en er zijn enkele schilders bezig op grote panelen te schilderen. Er zijn ook panelen waar wandelaars en inwoners van Westeremden hun kunsten op mogen vertonen.

Provincie Groningen
Zaterdag 29 september t/m 30 september 2018

Website: https://www.tochtomdenoord.nl/