Inwonersondersteuner Roos Burggraaff.

Westeremden-Sinds 1 mei 2017 is er een inwonersondersteuner actief in de gemeente Loppersum, te weten Roos Burggraaff. Zij ondersteunt inwoners die, als gevolg van de aardbevingen, veel problemen ervaren op emotioneel en sociaal gebied en die hierdoor problemen hebben met geestelijke -en lichamelijke gezondheid.Roos biedt ondersteuning bij het vinden van oplossingen voor problemen en verwijst zo nodig door naar passende hulpverlening. Ook kan ze bemiddelen bij spanningen tussen inwoners onderling of meehelpen bij het herstellen van de samenhang in een buurt. Verder kan zij ondersteunen bij het vinden van oplossingen wanneer de samenwerking met andere organisaties in het kader van versterken of sloop-nieuwbouw vastloopt. Ze is onafhankelijk, onpartijdig en heeft geheimhoudingsplicht, dus bewoners kunnen zich geheel vrij voelen om hun verhaal te vertellen.
Wilt u contact met de inwonersondersteuner?
Woont u in de gemeente Loppersum en heeft u naar aanleiding van de bevingen problemen waarbij u graag een luisterend oor wilt, of ondersteuning? Neem dan contact met Roos Burggraaff op via 06-11481296 of via e-mail: r.burggraaff@loppersum.nl.
Woont u in het dorp ’t Zandt en wilt u ondersteuning? Neem dan contact op met Lisette Stuut. Zij is iedere maandagochtend aanwezig in het dorpshuis in ’t Zandt. Bewoners kunnen daar zo binnenlopen, maar ze kan ook langskomen. U kunt contact opnemen via: 0596- 65 07 87 of via e-mail: l.stuut@s-w-d.nl.