Directeur NAM blijft weg, Groningers boos

1Groningen+aardbeving

Westeremden-De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) neemt bewoners van het Groningse bevingsgebied niet serieus en schuift alles af. Dat betoogden de advocaten van de stichting Waardedaling door Aardbevingen Groningen (WAG) maandag voor de rechtbank in Assen.Tekenend is, aldus de advocaten, dat directeur Gerald Schotman van de NAM niet bij de rechtszaak in Assen aanwezig is.Hij vindt het kennelijk niet belangrijk. Dat stuit veel mensen weer tegen de borst.
Inzet van de megazaak is de waardedaling van 100.000 woningen in het bevingsgebied als gevolg van aardbevingen door gaswinning.
Volgens WAG wordt er in delen van Groningen nauwelijks nog een woning verkocht.
Volgens de advocaten van WAG moeten bijna 170.000 woningen in het gebied worden versterkt en is de veiligheid van hoge appartementengebouwen in het geding.
Als de corporaties financieel worden geraakt, heeft dat ook consequenties voor veelal sociaal zwakke huurders, stellen de advocaten. ,,De NAM kan niet blijven ontkennen dat aardbevingen schade veroorzaken.